+90 212 543 58 06

Sosyal Medyada Biz}

Kanada Dil Okulları
Kanada dil okullarında, Kanada Eğitim Rehberi ayrıcalığı ile kayıt olun. Size özel fırsatlardan yararlanın. Detaylı bilgi için bizlere 0 212 543 58 06 / 0 535 712 07 90 numaralı telefonlarımızdan bilgi alabilirsiniz.
TÜMÜNÜ GÖR

Kanada Vizeleri

Kanada Vizeleri

Kanada’da okumak için tamamlamanız gereken önemli prosedürlerden biri de öğrenci vizesi başvurusudur. Türkiye’de öğrenci vizesi başvuruları yalnızca Kanada’nın Ankara Konsolosluğuna yapılmaktadır. Öğrenci vizesi başvurularınızı, konsolosluğun belirlediği şartlar doğrultusunda Ankara’ya gitmenize gerek kalmadan sizin adınıza gerçekleştirmekteyiz. Başvurularınız İstanbul ve Ankara’daki deneyimli temsilcilerimiz tarafından doğrudan takip edilmektedir.

Bu sayfadaki vize bilgileri öğrencilerimizi genel olarak Kanada vize çeşitleri hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Vize prosedürleri ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Öğrenci Vizesi (Study Permit)

Kanada’da eğitim aldığınız süre boyunca ülke içerisindeki resmi statünüzü belirleyen belgedir. S1 olarak adlandırılan bu vize Kanada’da altı ay veya daha fazla süreyle eğitim alacak öğrencilere verilir. Bu vize öğrencilere Kanada’ya giriş yaparken hava alanında vize yetkilileri tarafından verilir.

Öğrenci vizesi her ne kadar ülkeye giriş yaparken veriliyorsa da öğrencilerin Kanada’ya giriş vizesi başvurularını Türkiye’den yapmaları gerekmektedir. Giriş vizesi, başvurunuzun onaylandığını ve Kanada’ya giriş yapabileceğinizi gösteren ve pasaportunuza basılan bilgi etiketidir. Giriş vizesinin üzerinde belirtilen süre boyunca Kanada’ya istediğiniz kadar giriş çıkış yapabilirsiniz. Giriş vizenizi ülkeye girişte vize yetkililerine gösterdiğiniz zaman öğrenci vizenizi hazırlayacaklardır. Genellikle öğrenci vizesinin süresi giriş vizenizin süresi ile aynıdır. Bazı durumlarda yetkililer öğrenci vizesini giriş vizesinden daha uzun süreli verebilir. Giriş vizenizin süresi dolduktan sonra ülkeden çıkış yaptığınızda elinizde bulunan öğrenci vizesi ile Kanada’ya tekrar giriş yapamazsınız. Bu durumda tekrar giriş vizesi almanız gerekmektedir.

Kısa Dönem Öğrenci Vizesi

SX-1 olarak adlandırılan bu vize Kanada’da altı aydan kısa süreli eğitim alacak öğrencilere verilen vizedir. S1 öğrenci vizesi prosedüründen farklı olarak, SX-1 vizesinde pasaportunuza etiket olarak basılan giriş vizesi aynı zamanda öğrenci vizeniz olacaktır, yani ülkeye giriş yaparken size ayrı bir öğrenci vizesi belgesi verilmeyecektir.

S1 vizesi genellikle öğrencilerin Kanada’ya tek giriş yapmalarına imkan sağlar. Kanada’ya ilk girişinizi yaptıktan sonra çıkış yaparsanız vizenizin süresi bitmemiş olsa bile ülkeye tekrar giriş yapamazsınız. Bunun tek istisnası ABD’ye yapacağınız çıkışlardır. Kanada ve ABD arasında geçerli olan uygulamaya göre ABD’ye gerçekleştireceğiniz ziyaret sonrası pasaportunuzda tek girişlik vizeniz olsa bile Kanada’ya tekrar giriş yapabilirsiniz. Eğer Kanada’da kalacağınız süre boyunca ABD dışında ülkeleri (Türkiye gibi) ziyaret etmek istiyorsanız, vize başvurunuz sırasında çok girişli vize almak istediğinizi belirtebilirsiniz. Çok girişli vize başvuru ücreti tek girişli vize başvuru ücretine göre yaklaşık 50 Kanada doları daha pahalıdır.

Quebec Öğrenci Vizesi (CAQ – Certificat d’acceptation du Quebec)

Eğer Kanada’nın Quebec eyaletinde okumak istiyorsanız, Ankara’da bulunan Kanada Konsolosluğu’na yapacağınız vize başvurusuna ek olarak Quebec’e de vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bunun için istenilen evrakları posta ile Quebec’teki ilgili merkeze göndermeniz gerekmektedir. Quebec’ten alacağınız vize CAQ yani Quebec Kabul Sertifikası olarak adlandırılır. Vizeniz hazır olduğunda bir kopyası posta ile size, diğer kopyası ise doğrudan faks aracılığıyla Ankara’daki Kanada Konsolosluğu’na iletilir. Kanada Konsolosluğu, CAQ alındığının konfirmasyonu kendisine ulaşmadan giriş vizenizi pasaportunuza basmayacaktır. Bu nedenle Quebec vizesi başvurusunu konsolosluğa yapacağınız esas vize başvurusundan önce yapmanız süre açısından daha faydalıdır. Tüm prosedürleri tamamladıktan sonra elinizde pasaportunuza basılı olan giriş vizeniz, Quebec Kabul Sertifikanız ve Kanada’ya giriş yaparken alacağınız öğrenci vizesi bulunacaktır.

Kanada Vizesi , Başvuru ve Vize Evrakları

kanada vizesi kaç günde çıkar

Kanada vizesi ortalama 3 ile 7 gün içinde sonuçlanır. Bazı zamanlar yoğunluğa bağlı olarak bu süre iki haftayı bulabilmektedir.

Kanada kaç yıllık vize veriyor

Eğitim amaçlı gidiyorsanız süreniz kadar yada turist olarak başvuracaksanız pasaport süreniz kadar.

Bu Makale’de şu sorlara cevap vermeye çalıştık. kanada vizesi nasıl alınır, kanada vizesi almak zor mu, kanada vizesi almak kolay mı, kanada vizesi red nedenleri, kanada vizesi ne kadar sürede çıkar, kanada vizesi için evraklar, kanada vizesi ücreti 2018

12 Şubat 2018
127 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN